PASTOREK vs. VĚNEC

Otázky a odpovědi týkající se motorů a převodovek.

Re: PASTOREK vs. VĚNEC

Příspěvekod PETIIIK » 06.03.10 13:36

ok,tak já to zkusím kolem tech 2000 otáček a z kopců vyřadím a tam kde to půjde a bude to udržovat stálou rychlost, tak prostě vyřadím a potom dám vědět tu spotřebu:)
PETIIIK

Příspěvekod Vítek » 06.03.10 15:31

ja ted mam spotrebu po brne asi 7,2 ale jezdim na cisty mero. uz to auto totiz beru akorat na dojezdeni!
Vítek

Příspěvekod PETIIIK » 06.03.10 16:25

tak to já zase chci,aby mi vydrželo, protože tak jak to mám už jiný nekoupím, protože je fakt zachovalý,když 12 let stálo v garage. takže asi budu muset podstoupil výměnu celé spojky A STARTÉRU A SNAD TO PŘESTANE, ikdyž si myslím, e spojka po 107 000 km je dobrá.
PETIIIK

Příspěvekod Stepan » 10.03.10 00:29

ja sem menil spojku plus celou prevodovku a dvouhmotu asi ve 193kkm...jinak z kopce mam vzdy vyhozeno, jen fakt jednou za dlouhej cas ve meste si tam necham treba petku z kopecka aby me to jelo to pade...
Stepan
VIP člen klubu
VIP člen klubu

Příspěvekod PETIIIK » 10.03.10 16:54

jasný no, já to taky nechávám jenom na volnoběh. no já doufám,že převodovka bude ok,kdy je tak málo jetá a když to děda i táta šetřili no. Dneska je to v servisu, kde známe lidi,tak se uvidí co to bude všechno :)
PETIIIK

Příspěvekod Stepan » 10.03.10 23:05

tak my sme to taky setrili...jako ted mam pres 200kkm najeto a diky kvalitni nafte, a kvalitnim olejum pouze plne syntetickym a rozumnem zachazeni si dovolim rict, ze motor je tak nak dobre zajetej zrovna :-D, prec vsichni kdo tohle maj vedi jak je 1,9D poddimenzovane a pri tomhle zachazeni nas v pohode vsechny prezije.
ale ta prevodovka sla nejspis hlavne proto, ze nasi jezdili hlavne mesto a furt se tam s tema rychlostma kvedlalo no, ostatni s timhle motorem co jezdej casto po okreskach jen ani o nakym problemu s prevodovkou nevedi :-D
Stepan
VIP člen klubu
VIP člen klubu

Příspěvekod DRJan » 11.03.10 12:40

Ja mam polo 1.9D z roku 98 a asi po 3 mesiacoch od kupy mi zacal motor posklbavat, semtam viac inokedy menej, ale vzdy ako sa ohrialo na 70*C to bolo najhorsie, pri plnom plyne to prestalo a motor zacal plynule zrychlovat. Rok a pol som tak jazdil nevedel som kde je chyba, potenciometer som skusal pootocit a bez zmeny. Nedavno som len tak zo zaujimavosti vymenil tepotne cidlo za nove (tiez zelene) a odvtedy to auto nesklblo ani raz. nevedel som ze RJ motora si bere udaje z tohoto cidla, myslel som ze cidlo je len nato aby ukazalo udaj o teplote na pristrojovke. Takze v prvom rade by som skusil vymenit cidlo origo co stoji okolo 20eciek a potom by som skusal tu suciastku za 4litre. Cidlo sa da vymenit aj bez spustenia chladiacej kvapaliny no len unikne trochu ale to sa doleje. Co sa tyka startovania tak aj ja mam uz unaveny starter a vobec sa necudujem , auto ma uz doteraz najazdene 295 000km a starter je origo. Spojkovu sadu mam druhu a zotrvak mam jednohmotu a auto ide. Vstreky este von neboli tak niekedy aj tie pridu na rad. Motor vydrzi vela co sa o prevodovke povedat neda, ozvala sa uz pred rokom ale zatial jazdi. Na volnobehu pocuk cinkanie a po stlaceni spojky stichne, bolo mi povedane ze to bude zrejme lozisko 5 rychlosti , no prevodovka zatial funguje bezchybne. Preto by som bol rad ak niekto uz toto opravoval a vie co vsetko to obnasa aby mi dal vediet a ak by aj bola moznost opravy mal by som zaujem. Kompletna GO prevodovky v servise stoji majlant a zohnat novu je takmer nemozne :idea:
DRJan

Příspěvekod PETIIIK » 11.03.10 14:01

Tak venec a pastorek jsou v naprosté pohodě jenom to málo vyjíždělo,takže je to promazané a dneska ráno zase chytnul jako mladej kluk,takže uvidíme časem no :) zatím se žádná výměna připravovat nemusí a kéž by to stačilo kolem 200, nebo dokonce 300 tisíc kiláků :) to bych ho měl skoro 20 let už :D to bych byl veterán :D
PETIIIK

Příspěvekod Vítek » 11.03.10 20:57

co se tam presne promazavalo?
Vítek

Příspěvekod PETIIIK » 11.03.10 22:01

řekl mi,že promazali celou tu jezdíví část u toho startéru a ještě někam ke spojce mi to trochu máznul a tel mi lépe jde spojkovej pedálek, nebo mě to alespon přijde no, že se nechá sešlápnout s větší lehkostí.
PETIIIK

Předchozí

Zpět na Motor a převodovka